Alt.dk: “Må man levne midt i en sultkatastrofe?”

Selfie i lufthavnen i Mogadishu, hvor jeg mellemlandede på vej til Dollow i det sydlige Somalia. 

I forbindelse med min reportagerejse i Somalia i marts måned, skrev jeg denne artikel til Alt.dk, om det absurde at befinde sig midt i en sultkatastrofe, samtidig med at jeg selv i flere måneder havde tvunget mig til at gå sulten i seng.

Jeg skriver blandt andet:

“De seneste måneder er jeg hver aften gået sulten i seng. Alligevel må jeg ryste på hovedet, da en kvinde tidligere i dag ser undrende på mig, da jeg spørger hende, hvordan sult føles, og hun svarer: ”Jamen det ved du da. Det ved alle da.” Nej, det ved jeg ikke. Jeg har været sulten, men det har altid været af eget valg. Jeg har aldrig prøvet at sulte.

Jeg føler mig helt igennem privilegeret over ikke at være født et sted, hvor sult ikke er en følelse, man behøver beskrive, for den kender alle jo. Jeg føler mig helt igennem trist over, at verden er indrettet på en måde, så millioner og atter millioner ikke får nok at spise, mens mit største problem med mad er, at jeg for længe har spist for godt og for meget.

Derfor sidder jeg nu og tænker over, hvorvidt man kan levne mad på tallerkenen, når tusinder må gå sulten i seng lige uden for døren.”

Min aftensmad. 

Skriv et svar