Sådan beholder jeg min mormor for evigt

Jeg elsker min mormor. Hun er det fineste menneske. Men hun er også oppe i alderen. Jeg kan desværre ikke forvente at have hende de næste 20 år. Derfor satte jeg mig for at beholde hendes historie og humør. Fem timers samtale blev det til. Jeg håber, at det kan inspirere andre til at gøre noget lignende. Så jeg skrev denne tekst til Politiken om min og mormors interviewaften sammen.

“»Jeg blev født den 5. december 1929«.

Sådan begyndte en lang samtale, jeg for nylig havde med min mormor, Hanne Nielsen. Hun sad godt til rette i sin lænestol med et glas rødvin. Mellem os stod et videokamera, som jeg satte til at optage vores samtale.

»Det var i Lysabild på Als«, fortsatte mormor.

De næste fem timer fik jeg lov til at udspørge min mormor om hendes liv. “

2 Replies to “Sådan beholder jeg min mormor for evigt”

  1. Flemming Hald says: Svar

    Jeg synes, at det er så livsbekræftende, de her samtaler med ældre mennesker. Jeg spørger altid ind til det gamle menneske, som sidder foran mig når jeg får chancen.
    I mange tilfælde er det nærmest som en forløsning. Dels fordi, den historie jeg hører har de samme glæder og udfordringer, som jeg selv har og dels fordi mennesket som fortæller føler sig hørt hvilket de slet ikke kan skjule.. Det er lærerigt på mange måder og det vi kalder en win win situation.

    1. Kære Flemming, tusind tak for de venlige ord. Jeg er meget enig! 🙂 Vh Sara

Skriv et svar